Регистрация

Мус от сьомга

Автор:
Генчев
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
665
Оцени рецептата

418 г консерва сьомга, отцедена

15 г желатин

50 г пушена сьомга, ситно нарязана

1 1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил

150 мл цедено кисело мляко

175 г извара

2 белтъка

2 големи грейпфрута

1 с.л. орехово олио

2 с.л. сок от грейпфрут

Смесени зелени салати

Авокадо за украса

 

Загрейте сока на консервираната сьомга почти докато заври, след това поръсете върху желатина. Внимателно се разбърква, докато се разтвори напълно. Намачкайте двата вида сьомга в купа и разбъркайте с киселото мляко, сиренето и една чаена лъжичка джинджифил. При разбъркване се добавя разтвореният желатин и се охлажда, докато сместа започне да стяга. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги в сместа със сьомга, след това се изсипва във формичка за печене. Сложете в хладилник и се оставя да стегне напълно. Обелете грейпфрутите и махнете ципата на парченцата. Сложете парченцата в купа, заедно с останалия джинджифил, ореховото олио и сока от грейпфрут. Разбърква се добре и се оставя да престои около 1 час, за да се маринова. Подредете листата салата и авокадото в чинии и много внимателно обърнете муса върху тях. Точно преди сервиране, подредите маринования грейпфрут върху салатата и се поръсва соковете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта