Мус от сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
418 г консерва сьомга, отцедена
15 г желатин
50 г пушена сьомга, ситно нарязана
1 1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил
150 мл цедено кисело мляко
175 г извара
2 белтъка
2 големи грейпфрута
1 с.л. орехово олио
2 с.л. сок от грейпфрут
Смесени зелени салати
Авокадо за украса
Загрейте сока на консервираната сьомга почти докато заври, след това поръсете върху желатина. Внимателно се разбърква, докато се разтвори напълно. Намачкайте двата вида сьомга в купа и разбъркайте с киселото мляко, сиренето и една чаена лъжичка джинджифил. При разбъркване се добавя разтвореният желатин и се охлажда, докато сместа започне да стяга. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги в сместа със сьомга, след това се изсипва във формичка за печене. Сложете в хладилник и се оставя да стегне напълно. Обелете грейпфрутите и махнете ципата на парченцата. Сложете парченцата в купа, заедно с останалия джинджифил, ореховото олио и сока от грейпфрут. Разбърква се добре и се оставя да престои около 1 час, за да се маринова. Подредете листата салата и авокадото в чинии и много внимателно обърнете муса върху тях. Точно преди сервиране, подредите маринования грейпфрут върху салатата и се поръсва соковете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ