Регистрация

Морски език с оризово вино

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
03 Jan
|
Видяна:
808
Оцени рецептата

900 г филе от морски език

1 ч пшенично брашно

Растително масло

Сусамово олио

1 ч оризово вино

Сокът от 1 голям лимон

1/4 ч обелен и настърган пресен джинджифил

Бял пипер

1/2 ч препечени кедрови ядки

1/2 връзка зелен лук, почистен и нарязан фино по диагонал

 

Оваляйте рибата в брашното. Използвайте около 2/3 части растително масло към 1/3 част сусамово олио. Сгорещете достатъчно количество от тази смес, така че да покрие дъното на голям тиган. Добавете рибата и гответе от двете страни до готовност (около 5 минути от всяка страна). Извадете рибата в чиния за сервиране. Дръжте на топло. В тигана, добавете оризовото вино и сока от лимон, джинджифила, пипера и кедровите ядки. Оставете да се редуцира до сгъстяване. Полейте рибата и поръсете със зеления лук.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта