Морски дарове със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма зелена чушка, нарязана
1 голяма глава лук, нарязан
3 стръка целина, нарязани на парчета
900 г бамя, нарязана на филийки
1 връзка зелен лук, нарязан
1 голям домат, нарязан, обелен и без семената
680 г скариди, обелени, но запазете черупките
1 ч.л. малки стриди, неотцедени
450 г миди
2 бр. пилешки гърди, обезкостени
450 г пушена наденица
1 ч.л. сос табаско
1 с.л. сос Уорчестър
6 скилидки чесън, счукан
226 г масло (две бучки)
226 г брашно (една чаша)
1/2 пакетче сушени листа мащерка
1 бутилка сос от стриди
2 ч сварен ориз
1/2 пакетче сушени листа риган
2 дафинови листа
Сол и черен пипер на вкус
4 ч пилешки бульон
След като обелите скаридите, сложете черупките им в малка тенджера и покрийте с вода, оставете да заври, след което намалете огъня до слаб и оставете да къкри за 15 минути. Когато водата се редуцира на около половина, отстранете от огъня, охлажда се и прецеждате черупките. Заделете водата.
Нарежете наденицата и пилешкото на хапки и запържете в тиган. Отцедете и заделете.
Почистете бамята от стъблата и връхчетата и нарежете на парчета; заделете. Подгответе чесъна, лука, зеления лук, целината и ги заделете поотделно.
Разтопете маслото в голям тиган или дълбок съд и добавете брашното. Разбърквайте непрекъснато на слаб огън, докато брашното се готви, докато започне леко да покафенява. Внимавайте да не изгори. Веднага добавете чесъна и целината на този етап и леко увеличете котлона, без да спирате да разбърквате, за да не изгори. След около 1-2 минути, добавете нарязания лук и зелената пиперка; разбъркването продължава. След още една минута сложете бамята. Продължете готвенето още 2-3 минути и прибавете пилешкото и парчетата наденица. След още една минута, добавете водата от скаридите, сока от стридите, бутилирания сос от стриди и достатъчно пилешки бульон, така че да покрие съставките на около 2,5 см. Добавете дафиновите листа, сосовете табаско и Уорчестър, подправките, солта и пипера. Бавно оставете да заври, като се разбърква често, за около 5 мин. След като сместа заври, веднага отстранете от огъня и се покрива с капак. След пет минути, свалете капака, добавете доматите, стридите, мидите и скаридите. Разбъркайте и върнете отново капака и изчакайте 20 минути. Точно преди сервиране, прибавете нарязания зелен лук. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ