Регистрация

Морски дарове Сен Жак

Автор:
yasen
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

6 с.л. масло

3 с.л. брашно

1/4 ч.л. семена синап

1/2 ч.л. лимонова кора

1/2 ч.л. универсална подправка

1/2 ч.л. хрян на прах

2 ч сметана

1/2 ч нарязани гъби

2 ч.л. сушен лук

225 г миди

225 г почистени, варени скариди

113 г месо от раци

2 с.л. сухо шери

Галета

 

Разтопете 4 супени лъжици от маслото в тенджера. Добавете брашното, синапените семена, лимоновата кора, универсалната подправка и хряна, след което се разбъркват, докато са добре смесени. Добавете сметаната. Гответе, като се разбърква, докато се сгъсти. Запържете гъбите и лука в останалите 2 супени лъжици масло. Извадете от тигана с решетъчна лъжица. Към маслото в тигана добавете мидите, които са били нарязани на хапки и сотирайте за 3 минути. Нарежете скаридите на малки парченца. Комбинирайте соса, гъбите, мидите, скаридите, месото от раци и шерито. Изсипете в индивидуални чашки за печене и поръсете с галета. Пече се на 200С във фурната за 10 минути, докато леко покафенеят.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта