Морски дарове Сен Жак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 с.л. масло
3 с.л. брашно
1/4 ч.л. семена синап
1/2 ч.л. лимонова кора
1/2 ч.л. универсална подправка
1/2 ч.л. хрян на прах
2 ч сметана
1/2 ч нарязани гъби
2 ч.л. сушен лук
225 г миди
225 г почистени, варени скариди
113 г месо от раци
2 с.л. сухо шери
Галета
Разтопете 4 супени лъжици от маслото в тенджера. Добавете брашното, синапените семена, лимоновата кора, универсалната подправка и хряна, след което се разбъркват, докато са добре смесени. Добавете сметаната. Гответе, като се разбърква, докато се сгъсти. Запържете гъбите и лука в останалите 2 супени лъжици масло. Извадете от тигана с решетъчна лъжица. Към маслото в тигана добавете мидите, които са били нарязани на хапки и сотирайте за 3 минути. Нарежете скаридите на малки парченца. Комбинирайте соса, гъбите, мидите, скаридите, месото от раци и шерито. Изсипете в индивидуални чашки за печене и поръсете с галета. Пече се на 200С във фурната за 10 минути, докато леко покафенеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ