Мини-касерола със зеленчуци и зелени подправки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г картофи, обелени и нарязани на филийки
680 г тиквички, обелени и нарязани на филийки
340 г бамя, подрязана
Оцет
1 патладжан, около 450 г, нарязан на филийки
450 г пресни домати, нарязани на филийки
1 връзка пресен магданоз, нарязан
1 връзка пресен копър, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
1/2 ч зехтин
5 стръка зелен лук, нарязан
3 скилидки чесън, счукан
Накиснете бамята в оцет да премахнете слузта, след това изплакнете добре. В голяма купа, поставете всички зеленчуци, като заделите половината домати. Подправете с магданоз, копър, сол и черен пипер и се разбърква старателно. Подредете зеленчуците на слоеве в голяма йенска тенджера, като редувате зеленчуците, доколкото е възможно. Междувременно, загрейте маслото в малък тиган и леко задушете лука и чесъна, като се разбърква. Нарежете останалите доматите и ги добавете към лука, като се разбърква. Гответе на слаб огън за 10 мин., отцедете и изсипете върху зеленчуците. Поръсете с галета и се пече във фурната на 180 градуса за 1 час. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ