Миди соте
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, нарязана фино
340 г речни миди
1/4 червена чушка, нарязана на кубчета
1/4 зелена чушка, нарязана на кубчета
1/4 жълта чушка, нарязана на кубчета
1/2 ч рибен бульон
1/4 ч сухо бяло вино
2 ч.л. царевично нишесте
1/4 ч пресен босилек, нарязан
2 с.л. препечени кедрови ядки
Прясно смлян черен пипер
Сварена паста
Сгорещете олиото с чесъна в тенджера на умерен огън. Когато чесънът зацвърчи, добавете мидите и запържете само докато се втвърдят леко, около 30 секунди. След това се добавят чушките и се запържва леко още 1 минута. Налейте бульона. В малка чаша или купа, разбъркайте царевичното нишесте във виното, докато се разтвори, след което тази смес се добавя в тигана. Варете, докато сосът започне да се сгъстява леко, около 1 минута. След това се добавя босилекът и кедровите ядки и се изсипва върху сварената паста. Поръсете с пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ