Регистрация

Миди Сен Жак по провансалски

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1017
Оцени рецептата

6 с.л. масло

1/4 ч ситно нарязан жълт лук

2 с.л. ситно нарязан зелен лук

2 ч.л. ситно нарязан чесън

1 ч брашно

Сол и черен пипер

680 г миди, нарязани на филийки от по 0,6 см

2/3 ч сухо бяло вино

1/4 ч.л. мащерка

1 дафинов лист

1/3 ч настъргано швейцарско сирене

 

Разтопете 2 супени лъжици от маслото на умерен огън. Добавете лука, зеления лук и чесъна. Запържете, като се разбърква често, за около 5 минути или докато лукът омекне, но без да покафенява. С помощта на решетъчна лъжица, извадете лука и чесъна и оставете настрана. Сложете брашното, солта и черния пипер върху голямо парче восъчна хартия. Разбърква се с вилица, за да се смеси добре. Потопете мидите, нарязани на филийки в брашнената смес и покрийте хубаво. Изтръскайте излишното брашно. Разтопете 2 супени лъжици от останалото масло в тиган и запържете за бързо мидите в него, докато леко покафенеят. Намалете котлона и добавете виното, мащерката, дафиновия лист и сместа с лука. Покрийте и оставете да къкри за около 5 минути. Извадете мидите с решетъчна лъжица и се разпределят на 1 слой в плитка тавичка. Сгорещете течността от мидите до кипене и гответе за около 1 минута, за да се редуцира и сгъсти. Изсипете соса върху мидите. Около 3 минути преди сервиране, поръсете сиренето върху мидите, сложете бучици от останалото масло и сложете под грила на фурната, за да се разтопи сиренето. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта