Регистрация

Миди Сен Жак

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
17 Jan
|
Видяна:
861
Оцени рецептата

1 1/2 ч сухо бяло вино

1 букет гарни

900 г миди - измити и отцедени

Сол

225 г пресни гъби

6 лука шалот, ситно нарязан

1 малка глава лук, ситно нарязан

2 с.л. масло

2 с.л. вода

1 с.л. магданоз, ситно нарязан

1 ч.л. лимонов сок

1/4 ч масло

1/4 ч брашно

2 жълтъка

1/4 ч пълномаслена сметана

Галета

Масло

 

Оставете 1 1/2 чаши сухо бяло вино да заври с букета гарни. Добавете 900 г миди и сол на вкус и оставете да къкри в продължение на 3 минути или докато омекнат. Отцедете, запазвайки бульона и ги нарежете на малки парченца. Почистете и нарежете пресните гъби. Сложете ги в тенджера с шалота, по 2 супени лъжици масло и вода, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз и лимоновия сок. Покрийте съда и оставете да къкри за 10 минути. Прецедете и добавете при винения бульон. Разтопете 1/4 чаша масло в тенджера, добавете 1/4 чаша брашно и се разбърква със запръжката до смесване. Добавят се постепенно комбинираните горещ бульони от мидите и гъбите; Варете соса, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти и е гладък. Свалете тенджерата от котлона и се добавят жълтъците, разбити със сметаната и малко лют сос. Коригирайте подправките и добавете мидите, лука и гъбите. Напълнете черупките от мидите или индивидуални купички за крем карамел със сместа и поръсете с галета и бучици масло. Изпечете под грила в загрята на 200С фурна.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта