Миди Сен Жак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч сухо бяло вино
1 букет гарни
900 г миди - измити и отцедени
Сол
225 г пресни гъби
6 лука шалот, ситно нарязан
1 малка глава лук, ситно нарязан
2 с.л. масло
2 с.л. вода
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
1 ч.л. лимонов сок
1/4 ч масло
1/4 ч брашно
2 жълтъка
1/4 ч пълномаслена сметана
Галета
Масло
Оставете 1 1/2 чаши сухо бяло вино да заври с букета гарни. Добавете 900 г миди и сол на вкус и оставете да къкри в продължение на 3 минути или докато омекнат. Отцедете, запазвайки бульона и ги нарежете на малки парченца. Почистете и нарежете пресните гъби. Сложете ги в тенджера с шалота, по 2 супени лъжици масло и вода, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз и лимоновия сок. Покрийте съда и оставете да къкри за 10 минути. Прецедете и добавете при винения бульон. Разтопете 1/4 чаша масло в тенджера, добавете 1/4 чаша брашно и се разбърква със запръжката до смесване. Добавят се постепенно комбинираните горещ бульони от мидите и гъбите; Варете соса, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти и е гладък. Свалете тенджерата от котлона и се добавят жълтъците, разбити със сметаната и малко лют сос. Коригирайте подправките и добавете мидите, лука и гъбите. Напълнете черупките от мидите или индивидуални купички за крем карамел със сместа и поръсете с галета и бучици масло. Изпечете под грила в загрята на 200С фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ