Регистрация

Миди с чесън, джинджифил и див лук

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
902
Оцени рецептата

450 г миди

Сокът на 1/2 лимон

1/4 ч неосолено масло

1 ч.л. зехтин

1 голяма скилидка чесън обелен и нарязан ситно

1 ч.л. фино настърган джинджифил

1/4 ч галета

1 с.л. нарязан див лук

1/4 ч настърган пармезан

 

Изплакнете обилно със студена вода мидите. Отцедете и разбъркайте с лимоновия сок. Загрейте маслото и олиото в тиган. Добавете мидите, чесъна и джинджифила; гответе за кратко в продължение на 1 до 2 минути, като обърнете мидите веднъж. Намажете леко тавичка за печене. Сложете мидите, заедно със соса от тигана равномерно по дъното. Поръсете с галета, лук и накрая с пармезан. Поставете под грила на фурната и печете само докато се разтопи сиренето и галетата леко се препече, от 3 до 5 минути. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта