Регистрация

Миди с винегрет

Автор:
yordanka
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
795
Оцени рецептата

36 миди

1 ч лимонов сок, или повече, ако е необходимо

36 скалопини, почистени

36 стръка аспержи

1 глава маруля

1 ч.л. магданоз, нарязан

За винегрета:

1 жълтък

4 с.л. дижонска горчица

1 яйце, варено, нарязано

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. сол

Щипка захар

1 с.л. настърган лук

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. настърган лук шалот

2 ч.л. риган

1 ч.л. босилек

2 ч.л. магданоз, нарязан

1 ч зехтин

3 с.л. бяло вино

3 с.л. бял оцет

 

Мариновайте скалопините за 1 час в лимонов сок. Задушете мидите и изхвърлете всички, които останат затворени. Заделете. Сварете аспержите във вряща, подсолена вода за 6-8 минути или до степен ал денте. Отцедете и охладете. Отстранете лимоновия сок от скалопините. Смесете мидите и скалопините с винегрета с дижонска горчица. В чиния за сервиране, направете канапе от маруля и подредете аспержите отгоре. Подредете мидите и скалопините върху аспержите. Поръсете с магданоз и поднесете. За винегрета: Смесете жълтъка и горчицата. Добавете всички съставки, с изключение на зехтина, виното и оцета. Добавете зехтина на бавна струйка, след това се добавят бялото вино и оцета.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта