Махи махи с чеснова майонеза
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. сухо бяло вино
1 ч.л. конци шафран
2 ч.л. перно
4 филета махи махи (по 170 г всяко)
2 с.л. зехтин
3 грудки копър, без стъблата (но заделени), почистени в сърцевината и нарязани на жулиени
1 стрък прясна мащерка
1 домат, нарязан на кубчета
Сол и черен пипер на вкус
1 ч растително масло
За чесновата майонеза:
1 глава чесън, скилидките обелени и нарязани ситно
1 жълтък
1 с.л. дижонска горчица
Сол и черен пипер на вкус
1 ч зехтин
1 с.л. вряща вода
Сложете бялото вино в тенджера и оставете да заври. Добавете шафрана и разбъркайте, така че да се разтвори. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете перото и разбъркайте. Изсипете сместа с вино в средно голяма купа. Добавете рибата и покрийте със соса. Оставете да се маринова 2 часа. Сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете нарязаните на ленти грудки копър, мащерката, доматите солта и черния пипер. Запържете в продължение на 2 - 3 минути или докато копърът омекне. Заделете сместа настрана и дръжте на топло. Сгорещете олиото на силен огън. Добавете заделените стъбла копър и задушете за 1-2 мин. или докато станат хрупкави. Отцедете върху хартиени кърпи, заделете и дръжте на топло. Изпечете рибата на скара за 3 до 4 минути от всяка страна или до готовност на месото. Сложете в отделни чинии за сервиране. Сложете сместа с копър отстрани на филето. Полейте с чесновата майонеза по средата. Покрийте с пържения копър. За чесновата майонеза: В малка купа поставете чесъна, жълтъка, горчицата, солта и черния пипер. Смесете съставките много добре. Докато разбивате постоянно, бавно добавете зехтина, така че да се постигне консистенцията на майонеза. Добавете врящата вода и разбъркайте добре. Прецедете майонезата и дръжте на топло, до поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ