Регистрация

Мариновани калмари

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
2271
Оцени рецептата

12 средно големи калмара

3 с.л. зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер

1/4 ч наситнен пресен магданоз

Няколко стръка пресен розмарин

2 ч бял оцет

Подправки:

8 цели зърна черен пипер

2 скилидки чесън

1 дафинов лист

1 стрък пресен розмарин

 

Измийте и почистете калмарите. Втрийте сол от външната страна и изплакнете отвътре и отвън със студена вода. Главите и пипалата трябва да се изплакнат обилно. Нарежете тубите на шайби с широчина 1 см. Загрейте олиото в тиган и сложете шайбите калмари, главите и пипалата. Покрийте и оставете да къкри, докато станат ярко розови и омекнат (около 30 минути), като добавите сол и черен пипер на вкус, магданоза и розмарина през последните 15 минути. Напълнете наполовина 1-литров буркан с калмарите и всички сокове, останали в тигана. Добавете белия оцет почти догоре, след това сложете подправките. Затворете буркана плътно и се разклаща. Мариновайте поне един ден преди сервиране. Съхранявайте в хладилник. При поднасяне, извадете от маринатата и сервирайте студено, в рамките на 10 дни.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта