Регистрация

Маринована рибка

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
10 Jul
|
Видяна:
482
Оцени рецептата

900 г дребни рибки, почистени и отцедени

Сокът на 1 лимон

Брашно за овалване

Масло за пържене (най-добре зехтин)

1/2 ч сухо бяло вино

1/4 ч винен оцет

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 с.л. нарязана прясна мащерка или

1/4 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. синапени семена, смесени с 1 с.л. студена вода

2 с.л. зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Поръсете всяка рибка с лимонов сок, оваляйте в брашно и изпържете в горещо олио на маслена баня. Отцедете върху попивателна хартия. Междувременно, в малка тенджера смесете виното, оцета, магданоза, мащерката или ригана, разредените синапени семена, маслото, солта и черния пипер. Оставете на слаб огън за 8 минути, след това добавете рибките. Оставете да заври и махнете от огъня. Охлажда се и след това оставете в хладилника преди сервиране. Сервира се студено.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта