Маникоти с четири сирена
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма глава лук, нарязан ситно
450 г гъби, нарязани на филийки
1/2 ч масло или маргарин
1/2 ч брашно
4 ч мляко
1 1/2 ч настърган пармезан
Сол на вкус
Пипер на вкус
12 маникоти
450 г рикота
115 г моцарела, нарязана на кубчета
1/2 ч настъргано сирене
1/4 ч орехи, нарязани фино
1/4 ч магданоз, нарязан
3 яйца
Щипка индийско орехче
1. Запържете лука и гъбите в масло за пет минути, добавете брашното.
2. Постепенно добавете млякото, като разбърквате на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
3. Добавете една чаша пармезан и сол и черен пипер на вкус; заделете.
4. Сварете маникотите според указанията на опаковката; отцедете и покрийте със студена вода.
5. Смесете рикотата, моцарелата, сиренето и останалия пармезан, прибавете орехите, магданоза и яйцата.
6. Поръсете със сол и пипер на вкуси с индийското орехче.
7. Отцедете маникотите и ги напълнете със сместа със сирената.
8. Сложете ги една до друга в тавичка и полейте със соса.
9. Печете на 200 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ