Люто-кисела супа с морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г малки пресни скариди, обелени (черупки запазени) и почистени
1 л пилешки бульон
2 зелени чили чушлета - без семената и нарязано
1 ч.л. сол
Настърганата кора на един лайм
4 листа лайм
3 стръка лимонова трева, нарязана на 2,5 см парчета
225 г миди
2 с.л. рибен сос
Сокът на 3 лайма
3 - 4 с.л. пресен кориандър, нарязан
1 червено чили чушле - без семената и нарязано
6 гъби шийтаке, нарязани на филийки
2 стръка зелен лук, нарязан на филийки
Смесете черупките от скариди с бульона, лютите чушки, солта, лайма, кората от лимон, листата лайм и лимоновата трева в неалуминиева тенджера. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Отцедете. Върнете течността в съда и сложете да кипне на средно-висока температура. Добавете скаридите и мидите и се готви 1 минута. Добавете рибения сос и сока от лайм. Добавете нарязания кориандър, червеното чили и филийките шийтаке и зеления лук. Разбърква се и се изсипва в супник или в отделни купички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ