Регистрация

Люто-кисела супа с морски дарове

Автор:
Martchella
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
572
Оцени рецептата

225 г малки пресни скариди, обелени (черупки запазени) и почистени

1 л пилешки бульон

2 зелени чили чушлета - без семената и нарязано

1 ч.л. сол

Настърганата кора на един лайм

4 листа лайм

3 стръка лимонова трева, нарязана на 2,5 см парчета

225 г миди

2 с.л. рибен сос

Сокът на 3 лайма

3 - 4 с.л. пресен кориандър, нарязан

1 червено чили чушле - без семената и нарязано

6 гъби шийтаке, нарязани на филийки

2 стръка зелен лук, нарязан на филийки

 

Смесете черупките от скариди с бульона, лютите чушки, солта, лайма, кората от лимон, листата лайм и лимоновата трева в неалуминиева тенджера. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Отцедете. Върнете течността в съда и сложете да кипне на средно-висока температура. Добавете скаридите и мидите и се готви 1 минута. Добавете рибения сос и сока от лайм. Добавете нарязания кориандър, червеното чили и филийките шийтаке и зеления лук. Разбърква се и се изсипва в супник или в отделни купички.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта