Ломи ломи риба тон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
565 г прясна риба тон, нарязана на средно големи кубчета
3/4 ч краставици - нарязани на кубчета, белени и без семената
1/2 ч зрели домати - без семената и нарязани на кубчета
2 ч червен лук, ситно нарязан
1/3 ч прясно изцеден лимонов сок
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. люто сусамово олио или на вкус
Сол и прясно смлян черен пипер
1/4 ч пресни листа кориандър, едро нарязани
За украса:
Тънко нарязани филийки зелен лук
Препечено сусамово семе
Печени готови кори за дъмплинги
4 белтъка
1 с.л. вода
кори за дъмплинги
Смесете рибата, краставиците, доматите, лука, лимоновия сок, мазнините и сол и черен пипер на вкус. Покрийте и се оставя да се маринова в хладилник за 30 минути. Извадете 20 минути преди сервиране и добавете кориандъра. Сервирайте върху печените дъмплинги, гарнирано със зелен лук и сусам.
За печените дъмплинги:
Разбийте белтъците с една супена лъжица вода на пяна. Намажете корите със сместа и ги подредете на един слой върху незалепваща или застлана с пергаментова хартия тава и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за 5-8 минути или докато леко покафенеят и станат хрупкави
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ