Класически миди по моряшки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг миди
1 ч сухо бяло вино
1 с.л. зелен лук - нарязан
1 стрък магданоз
1/2 скилидка чесън
1 дафинов лист
1/8 ч.л. мащерка
Смлян черен пипер
3 с.л. масло или маргарин
Сол на вкус
1 с.л. магданоз - нарязан
Почистете мидените черупки с твърда четка, измийте добре. Поставете черупките в тенджера с виното, лука, магданоза, чесъна, дафиновия лист, мащерката и черния пипер. Покрийте съда плътно и варете на силен огън, докато черупките се отворят, за около 5 минути. Извадете мидите от съда. Свалете горната черупка и поставете мидите в дълбока топла чиния или супник. Прецедете бульона и варете на силен огън, докато се редуцира с 1/3 от първоначалното му количество. Добавете маслото и сол на вкус; сгорещете добре. Полейте мидите. Добавете нарязан магданоз за гарнитура. Сервирайте в дълбоки чинии за супа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ