Киш със сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Зеленчуков бульон
За сьомгата:
340 г сьомга филе, прясна, с кожата
1 с.л. морска сол
1/2 ч.л. пипер, цели зърна
1 малко сушено чили чушле
1 ч масло, меко
1 с.л. бренди
340 г пушена сьомга, нарязана на ленти
115 г хайвер от сьомга
Сложете бульона да заври в тенджера. Добавете сьомгата и намалете котлона до слаб. Поставете лист намаслена пергаментова хартия или алуминиево фолио, с намазаната с масло страна надолу, върху сьомгата. Поширайте, докато рибата е непрозрачна в средата (около 8 минути); не преварявайте. Махнете от огъня и охладете сьомгата напълно в бульона. Смелете морската сол, 1/2 чаена лъжичка пипер и чилито на прах. Отцедете сьомгата, отстранете кожата и нарежете на малки парчета. Поставете парчетата сьомга, маслото, брендито и щипка от сместа с подправки в кухненски робот и всичко се смесва на много гладко пюре. Добавете накъсаната на ленти пушена сьомга и разбийте за кратко, само до смесване. Не трябва да става на пюре. Прехвърлете сместа в голяма купа. Леко обединете хайвера от сьомга в сместа, до смесване, като се внимава да не се смачкат яйцата. Проверете подправките. Изсипете сместа в тавичка за киш и притиснете хубаво. Покрийте ястието с найлоново фолио и оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ