Касерола с пилешко и скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 чаша брашно
1 голямо пиле - нарязано на порции
1 глава лук, нарязан на кубчета
1 скилидка чесън
1 консерва доматен сос
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1 ч.л. сушен босилек
2 ч.л. магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 консерва миди, наситнени
225 г гъби, нарязани на филийки
1/4 чаша шери
225 г скариди, белени и почистени
Оваляйте пилешкото в брашно. Запържете леко в тиган. Поставете в тавичка. Запържете лука. Добавете чесъна, доматения сос, солта, черния пипер, босилека, магданоза, червения пипер, мидите, заедно с течността, гъбите и шерито. Оставете на слаб огън за 10 минути. Изсипете соса върху пилето. Пече се, покрито, на 180 градуса в продължение на 1 час. Преди поднасяне добавете скаридите. Покрийте със соса и се пече още 10 минути на 180С.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ