Регистрация

Касерола с пиле и ориз

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
957
Оцени рецептата

1 пиле, около 2 кг, нарязано на порции

1 консерва (115 г) гъби, отцедени

Сол

4 с.л. масло - нарязано на парчета

Пипер

3 ч пилешки бульон, врящ

1 глава лук, обелен и нарязан

1 ч ориз, дългозърнест

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Поставете половината от пилето в съд с плътно затварящ се капак и подправете със сол и черен пипер. Покрива се с лук, гъби и половината от маслото. Покрийте с останалата пиле, подправете и покрийте с точици масло. Покрийте и печете за около 45 мин. Извадете пилешките парчета; добавете ориза и разбъркайте в мазнините от готвенето. Добавете врящия бульон. Покрийте сместа с пилето. Сложете отново капака и печете още час или докато пилето и оризът омекнат и почти цялата течност се е абсорбирала.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта