Касерола с патладжан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям патладжан
115 г бекон, нарязан
1 голяма глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1/4 ч.л. микс италиански подправки
1/4 ч.л. мащерка
1/2 ч галета + 1/4 ч
3 с.л. масло
Разделете патладжана наполовина. Сварете до омекване, около 40 минути. Отцедете. Когато се охлади, изгребете месото и отстранете повечето от семената. Запържете бекона до хрупкавост. Отцедете мазнината, като оставите 1/4 ч в тигана. Запържете лука и чесъна в горещо олио, докато лукът стане прозрачен. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете в тигана патладжана, магданоза, италианските подправки и мащерката. Гответе за около 5 мин. на слаб огън. Добавете 1/2 ч галета. Разбъркайте хубаво и гответе още 5 минути. Поставете в намаслена касерола. Покрийте с бучици масло и поръсете леко с 1/4 ч галета. Пече се около 15 минути или до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ