Регистрация

Касерола с карфиол

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
888
Оцени рецептата

1 глава карфиол, средно голяма, накъсана на цветчета

4 големи картофа, обелени и нарязани

1 с.л. масло или маргарин

3 яйца

3/4 ч настъргано твърдо сирене

Сол на вкус

Лют червен пипер на вкус

 

Сварете карфиола във вряща подсолена вода за 15 минути или докато омекне и отцедете. Междувременно сварете и картофите. Сложете отцедените картофи и карфиол в купа. Добавете маслото, солта и пипера. Намачкайте на пюре с пресата за картофи. Разбийте яйцата в пюрето, едно по едно, след което добавете сиренето, като заделите 2 супени лъжици. Изсипете сместа в намаслена тавичка и печете, покрито с фолио, в умерена фурна за 1 час. Преди сервиране, поръсете със заделеното сирене и сложете да се разтопи под грила на фурната. 





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта