Касерола с див ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. лук, нарязан
2 с.л. пресен див лук, нарязан фино
1 ч.л. лук шалот, ситно нарязан
3 с.л. зелена чушка, нарязана ситно
1/4 ч зехтин
2 ч див ориз - изплакнат и отцеден
4 1/2 ч пилешки бульон, сгорещен
Сол и пипер (на вкус)
3/4 ч бланширани бадеми, нарязани
В голяма тенджера, запържете лука, дивия лук, шалота и чушката в зехтина на умерено-слаб огън, като се разбърква от време на време, докато зеленчуците омекнат. Добавете ориза и гответе, като разбърквате 1 секунди. Прибавете бульона, подправете със сол и черен пипер на вкус, добавете и бадемите. Сместа се прехвърля в касерола с обем 4 литра и се пече, покрита, в средата на фурната на 160С за 75 минути или докато оризът омекне. Разбъркайте веднъж след около 35-40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ