Регистрация

Касерола с броколи и шунка

Автор:
марина цекова
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
643
Оцени рецептата

Олио, за намазване

200 г макарони

2 ч замразени броколи, размразени и нарязани

340 г шунка, нарязана на кубчета

1/2 ч нарязана червена чушка

2 ч мляко

2 с.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. пипер

1 ч настърган чедър

3/4 ч галета

2 ч.л. разтопен маргарин

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете йенска тенджера леко с мазнина. Сварете макароните според указанията на опаковката; отцедете. Смесете макароните, броколите, шунката и червената чушка в намазаната тенджера. В малка тенджера, смесете млякото, царевичното нишесте и пипера, докато се разтвори нишестето. Оставете да заври, като разбърквате, докато се сгъсти. Намалете огъня до слаб. Добавете сиренето и се разбърква, до гладкост. Прибавете соса в тенджерата. Смесете галетата и маргарина; поръсете върху ястието. Пече се около 40 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта