Регистрация

Картофи с лук на фурна

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
911
Оцени рецептата

6 средно големи картофа - сварени и нарязани

олио за пържене

1 голяма глава лук – нарязан на парчета

4 супени лъжици масло

2 яйца

1 супена лъжица сол

щипка червен пипер

За соса:

2 супени лъжици брашно

2 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана

3 яйца

сол и червен пипер

 

Запържете картофите на маслена баня в горещото олио. Отцедете. Запържете лука в маслото. Добавете леко разбитите яйца, солта и червения пипер. Подредете картофите и лука на редуващи се слоеве и се покриват със следния сос:

На соса:

Направете гладка паста от брашното и киселото мляко. Добавете яйцата, солта и червения пипер и се разбърква до гладкост. Изсипете соса върху ястието и се пече във фурната на 225 градуса до кафяво, около 15 минути.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта