Картофени палачинки с миди, сьомга и аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г пресни аспержи, нарязани диагонално на парчета с дължина около 3-4 см
1 с.л. сухо бяло вино
1/2 ч.л. царевично нишесте
1 белтък
1/8 ч.л. бял пипер
115 г миди, нарязани на кръгове с дебелина около 0,5 см
115 г филе сьомга, нарязано на триъгълници с дебелина около 0,5 см
Готови картофени палачинки
1 1/2 ч фъстъчено олио
1 ч.л. фино счукан пресен джинджифил
1 с.л. наситнен зелен лук
1/8 ч.л. бял пипер
1/2 ч пилешки бульон
2 ч.л. соев сос
1/2 ч оризов оцет
1/4 ч.л. захар
1/2 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 ч.л. вода
Разтворете сместа с царевично нишесте във виното в средно голяма купа, добавете белтъка и черния пипер и разбийте леко. Добавете сьомгата и мидите в яйчената смес и внимателно разбъркайте, за да се покрият. Загрейте фурната до 80С и сложете 2 чинии в нея, да се затоплят. Сложете по 1 картофена палачинка във всяка чиния. Отцедете мидите и сьомгата и изхвърлете маринатата. Загрейте уок или дълбок тиган на силен огън. Когато започне да пуши, добавете олиото. Изчакайте 30 секунди, след това добавете морските дарове. Запържете, като леко се разбърква, за да се разделят на парчета, докато сьомгата вече не е розова. Излейте съдържанието на уока в сито. Върнете уок на огъня, заедно с малко от олиото, залепнало по дъното и запържете като разбърквате джинджифила и зеления лук, докато усетите аромата. Добавете чушките и аспержите и се разбърква, докато започне да покафенява. Добавете пилешкия бульон, соевия сос, оцета и захарта. Покрийте и гответе, докато аспержите поомекнат - 2 - 3 минути, в зависимост от размера. Махнете капака, върнете морските дарове в уока и добавете царевичното нишесте. Гответе, докато сосът се сгъсти леко. Опитайте на вкус и регулирайте подправките, ако е необходимо, след това разпределете морските дарове, аспержите и соса върху картофените палачинки. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ