Регистрация

Камбала с каперси и пармезан

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
652
Оцени рецептата

1 скилидка чесън, счукан

2 1/2 с.л. зехтин

1/2 ч сухо бяло вино

3 с.л. лимонов сок

2 с.л. отцедени каперси

680 г филета камбала

Пипер

1/2 ч настърган пармезан

 

В тиган над средно-висока температура, запържете чесъна в ½ с.л. масло, докато поомекне, около 2 минути. Добавете виното, лимоновия сок и каперсите. Варете непокрито на силен огън, докато се редуцира до 1/2 чаша - 3-4 минути; заделете на топло. Изплакнете рибата и нарежете на 6 еднакво големи парчета. Втрийте с останалото олио, поръсете с пипер и подредете на един слой в тавичка за печене. Изпечете под грила на фурната за 3 мин. Обърнете, поръсете със сирене и печете още 3 мин. Прехвърлете в чиния и полейте със соса.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта