Италианска касерола със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За първия слой:
450 г телешка кайма
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 скилидка чесън, счукан
За втория слой:
4 ч вода
1 ч.л. сол
1,3 кг тиквички, нарязани
1 консерва от 115 г зелени чили чушки, цели
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
2 с.л. масло
1 ч настърган чедър
За третия слой:
2 яйца
2 чаша извара
2 ч.л. нарязан магданоз
2 с.л. настърган пармезан
1. За първия слой: Сложете каймата, солта, черния пипер и чесъна в тиган на умерен огън. Разбъркайте сместа с дървена лъжица, за да натрошите големите парчета месо. Гответе до готовност. Изсипете мазнината и сложете сместа в 2-литрова касерола.
2. За втория слой: Сложете водата и 1 чаена лъжичка сол в тенджера. Оставете да заври на силен огън и добавете тиквичките. Гответе за 5-7 мин. или докато омекнат. Изсипва се в гевгир, за да се отцеди хубаво.
3. Върнете тиквичките в тенджерата и намачкайте на каша с картофена домакинска преса или електрически миксер. Добавете зелените люти чушки, лука и маслото. Намачква се, докато се смесят много добре. Намажете върху каймата. Поръсете с чедър. Загрейте фурната до 180ºС.
4. За третия слой: Поставете яйцата в средно голяма купа; разбийте с телена бъркалка или миксер до побеляване. Прибавете изварата и магданоза. Изсипете върху втория слой в касеролата.
5. Поръсете касеролата с пармезан и сложете в средата на фурната. Печете за 35-40 минути. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ