Регистрация

Индийските рибни шишчета

Автор:
hodjeva
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
684
Оцени рецептата

450 г сом или друга твърда риба, нарязана на 3-сантиметрови кубчета

1 жълта тиква, нарязана на 3-сантиметрови кубчета

1 зелена чушка, нарязана на 3-сантиметрови кубчета

1 червена чушка, нарязана на 3-сантиметрови кубчета

Чери домати

Дафинови листа

Сварен кафяв ориз

Резени лимон

Стръкчета мента

За маринатата:

4 малки скилидки чесън, фино счукани

1 ч.л. смлени семена кимион

1/2 ч.л. сладък червен пипер

1/8 ч.л. лют пипер

1 щипка шафран

1/4 ч наситнен пресен кориандър

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

3/4 ч зехтин

Сол

Черен пипер

 

Поставете рибата и зеленчуците в маринатата и мариновайте в хладилник, в продължение на 2 часа. Оставете дафиновите листа във вряща вода за няколко минути. Като редувате, набодете доматите, чушките, жълтата тиква и рибата на шишчета. Поставете дафинови листа на шишовете на няколко места до рибата. Заделете маринатата. Печете в продължение на 15 до 20 минути, като мажете със заделената марината и обръщате често, за да се сготви равномерно. Поднесете върху ориз. Гарнирайте със стръкчета мента.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта