Регистрация

Зелена скаридена супа

Автор:
dobrinska
|
Дата:
03 Nov
|
Видяна:
808
Оцени рецептата

1 средно голяма глава лук

1 голям морков

1 1/2 ч.л. масло

3 ч бульон, горещ

1 с.л. чубрица, прясна, нарязана фино

1 ч.л. естрагон, пресен и нарязан фино

450 г  грах (сварен в леко подсолена вода)

140 г скариди (почистени, сварени и нарязани на малки парченца)

1/2 ч бяло сухо вино

2 с.л. сметана

1 ч шампанско

 

Накълцайте лука и моркова ситно. Загрейте маслото в тиган и запържете зеленчуците в продължение на 5 минути при непрекъснато разбъркване. Добавете горещия бульон. Варете 10 минути. Добавете чубрицата, естрагона и граха. Оставете да заври и оставете да къкри за 8 минути. Прецедете бульона и го върнете в съда. Добавете скаридите. Оставете да къкри за 5 минути на умерен огън. Супата не трябва да ври. Добавете бялото вино и сметаната. Отстранете от огъня. Ако е необходимо, овкусете със сол и пипер. Добавете шампанското и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта