Регистрация

Запържени скариди със сладки картофи

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
476
Оцени рецептата

1/2 ч пилешки бульон

2 ч.л. семена сусам

2 ч.л. настърган пресен джинджифил

1 с.л. соев сос

1/4 ч.л. лют сос

1 ч.л. царевично нишесте

Растително масло за пържене

1 ч сладки картофи, нарязани нa тънки ленти

1 ч моркови, нарязани нa тънки ленти

1 ч червена чушка, нарязана нa тънки ленти

450 големи скариди, обелени и почистени

2 скилидки чесън, счукан

Горещ сварен ориз

 

На соса:

В малка купа смесете бульона, сусама, джинджифила, соевия сос, лютия сос и царевичното нишесте. Заделете. В голям тиган или уок, сгорещете 2 супени лъжици масло. Запържете картофите и морковите в продължение на 3 минути, извадете от тигана и оставете настрана. Добавете масло, ако е необходимо и запържете, като разбърквате чушката със скаридите и чесъна в продължение на 3 минути или докато скаридите са непрозрачни. Разбъркайте отново соса; изсипва се в центъра на уока. Гответе докато сместа забълбука. Върнете картофите и морковите, покрийте и гответе още две минути, докато се сгорещят. Сервирайте върху горещ сварен ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта