Задушени стриди с черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 стриди, с прясно свалена черупка, в половин черупка
2 ч.л. черен боб, изплакнат и отцеден
1 с.л. соев сос
1 с.л. сухо шери
1 1/2 ч.л. захар
1 с.л. бял оцет
2 с.л. пилешки бульон
2 ч.л. сусамово олио
1 с.л. фъстъчено олио
Щипка прясно смлян бял пипер
1 с.л. червени чушки, нарязани фино
1 малък стрък зелен лук, само перата, тънко нарязан
1. Поставете стридите в голям топлоустойчив съд. Разделете черния боб равномерно и поставете върху всяка стрида.
2. В малка купа смесете соевия сос, виното, захарта, оцета, пилешкия бульон, сусамовото олио, фъстъченото олио и белия пипер. Разпределете сместа върху всяка стрида.
3. В тиган с с решетка за задушаване на пара или стимер, сложете шест чаши вода да заври на силен огън. Съдът се поставя върху решетката, покрийте и задушете на пара стридите до непрозрачност, от 2 до 3 минути. Поръсете с червен пипер и лук отгоре. Сложете по 2 стриди в 6 чинии. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ