Регистрация

Задушени стриди с черен боб

Автор:
lubo
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
544
Оцени рецептата

12 стриди, с прясно свалена черупка, в половин черупка

2 ч.л. черен боб, изплакнат и отцеден

1 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

1 1/2 ч.л. захар

1 с.л. бял оцет

2 с.л. пилешки бульон

2 ч.л. сусамово олио

1 с.л. фъстъчено олио

Щипка прясно смлян бял пипер

1 с.л. червени чушки, нарязани фино

1 малък стрък зелен лук, само перата, тънко нарязан

 

1. Поставете стридите в голям топлоустойчив съд. Разделете черния боб равномерно и поставете върху всяка стрида.

2. В малка купа смесете соевия сос, виното, захарта, оцета, пилешкия бульон, сусамовото олио, фъстъченото олио и белия пипер. Разпределете сместа върху всяка стрида.

3. В тиган с с решетка за задушаване на пара или стимер, сложете шест чаши вода да заври на силен огън. Съдът се поставя върху решетката, покрийте и задушете на пара стридите до непрозрачност, от 2 до 3 минути. Поръсете с червен пипер и лук отгоре. Сложете по 2 стриди в 6 чинии. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта