Задушени пълнени миди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
18 миди, почистени
1/2 ч.л. сол
225 г смляно свинско
1/4 ч пресни гъби, нарязани на фини кубчета
1 с.л. соев сос
1 с.л. бяло вино
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. зелен лук, нарязан
1 ч.л. джинджифил, обелен, настърган
1/2 ч.л. сусамово олио
1/2 ч.л. сол
Сложете мидите в голяма тенджера със солта и 1/2 ч вода. Поставете на силен огън и задушете мидите на пара за около 5 минути, като често разклащате съда, просто докато мидите се отворят. Отцедете. Извадете мидите от черупките, като се изхвърлите всички, които не са се отворили. Смелете месото. Изплакнете и подсушете 18 половинки черупки. В средно голяма купа смесете каймата от миди и останалите съставки. Разбърква се добре. С лъжица потопена в студена вода, напълнете запазените черупки с тази смес и загладете. Подредете мидите в чиния и сложете в стимера за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ