Регистрация

Задушени пълнени миди

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
685
Оцени рецептата

18 миди, почистени

1/2 ч.л. сол

225 г смляно свинско

1/4 ч пресни гъби, нарязани на фини кубчета

1 с.л. соев сос

1 с.л. бяло вино

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. зелен лук, нарязан

1 ч.л. джинджифил, обелен, настърган

1/2 ч.л. сусамово олио

1/2 ч.л. сол

 

Сложете мидите в голяма тенджера със солта и 1/2 ч вода. Поставете на силен огън и задушете мидите на пара за около 5 минути, като често разклащате съда, просто докато мидите се отворят. Отцедете. Извадете мидите от черупките, като се изхвърлите всички, които не са се отворили. Смелете месото. Изплакнете и подсушете 18 половинки черупки. В средно голяма купа смесете каймата от миди и останалите съставки. Разбърква се добре. С лъжица потопена в студена вода, напълнете запазените черупки с тази смес и загладете. Подредете мидите в чиния и сложете в стимера за 20 минути.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта