Задушена риба с черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяла риба (около 900 г) (морски костур, бяла риба, щука, пъстърва или треска) - почистена и без люспите
1 1/2 ч.л. сол
1 парче от 2,5 см джинджифил, счукан
2 скилидки чесън, нарязани едро
2 с.л. ферментирал черен боб
2 цели стръка зелен лук; накъсан
3 филийки пресен корен джинджифил, настърган
2 с.л. соев сос
2 с.л. китайско оризово вино или сухо шери
1 щипка захар
1 1/2 с.л. фъстъчено олио
1/2 ч.л. сусамово олио
Сложете рибата в подходящ съд и я поръсете със сол. Изстискайте джинджифила и полейте рибата със сока. Накълцайте чесъна и ферментиралия черен боб заедно. Поръсете боба, чесъна, накъсания лук и настъргания джинджифил над рибата. Смесете соевия сос, оризовото вино и захарта. Изсипете соса върху рибата. Сложете съда върху решетка в друга тава. Изсипете вряла вода в тавата, но без да достига до съда с рибата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и закрепете краищата, така че да се затваря плътно. Сложете на слаб огън, така че водата да къкри. Когато рибата е готова, извадете от водната баня. Сгорещете фъстъченото олио и сусамовото олио в малка тенджера почти до пушене и сместа се излива върху рибата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ