Регистрация

Жълта тиква с гъби и скариди

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

900 г жълта тиква, сварена и пюрирана

115 г гъби

450 г средно големи скариди

2 с.л. маргарин, разделени

1 1/2 с.л. брашно

3/4 ч мляко

1 с.л. сухо шери

1/2 ч настърган пармезан

Прясно смлян черен пипер

1/4 ч корнфлейкс, леко натрошен

 

Сварете скаридите с подправките, оставете да се охладят и след това обелете и почистете. Нарежете скаридите на малки парченца или ги накъсайте. Заделете. Поставете гъбите в подходящ съд; покрийте с найлоново фолио с дупки. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за 1 3/4 минути. Извадете гъбите и добавете 1 с.л. маргарин в течността. Смесете с брашното с телена бъркалка, след това добавете млякото. Сложете в микровълновата за 2 мин. на висока мощност, като разбъркате по средата на готвене. Добавете шерито, сиренето и черния пипер. Добавете сварените гъби и скариди, разбъркайте добре. Поставете пюрето от тиква в йенска тенджера с обем 1.5 л, изсипете гъбения сос отгоре и разбъркайте. Разтопете останалата 1 с.л. маргарин и смесете с натрошения корнфлейкс. Разпределете сместа равномерно върху тиквата. Оставете в микровълновата фурна за 1 мин. или докато се сгорещи.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта