Регистрация

Гъмбо със скариди и бамя

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
623
Оцени рецептата

900 г сурови скариди

4 резена бекон

2 с.л. брашно

3 ч резенчета бамя

2 зелени чушки, нарязани

2 глави лук, нарязан

2 с.л. царевично олио

2 консерви домати

2 л вода

1 дафинов лист

1 ч.л. сол

3 скилидки чесън

Лют червен пипер или сос Табаско на вкус

 

Обелете и почистете скаридите. Запържете бекона и направете тъмна запръжка от мазнината на бекона и брашното. Добавете скаридите и запържете, като разбърквате в продължение на няколко минути. Заделете. Задушете чушките, лука и бамята в масло. Когато бамята е почти омекнала, добавете доматите и пасирайте добре. Добавете запръжката и сместа със скариди. Смесете. Добавя се вода, дафинов лист, чесън, сол и червен пипер или табаско на вкус. Покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 30 минути до 1 час. Оставете да престои до поднасяне.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта