Гъмбо с риба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма глава лук, нарязан
1/2 зелена пиперка, нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязан
2 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
1 консерва (425 г) домати, нарязани
1 консерва (170 г) доматено пюре
2 ч.л. сол
1 дафинов лист
1/2 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. листа босилек
450 г пъстърва, филе
1 пакет замразена нарязана бамя, частично размразена
225 г филета морски костур
3 ч вода
1 с.л. сос Уорчестър
3 ч горещ сварен ориз
Запържете зеленчуците леко в олио. Добавете брашното и разбъркайте хубаво. Добавете останалите съставки, с изключение на рибата, бамята и ориза. Оставете на слаб огън покрито за 30 минути. Махнете дафиновия лист. Добавете рибата и бамята. Покрийте и оставете да къкри още 10 минути, или докато бамята омекне. Сервира се в купички или чинии върху горещ ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ