Бяла риба с хрян и картофено пюре
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 филета бяла риба
1/4 ч брашно
2 яйце
3 с.л. вода
1/2 ч галета
1/4 ч.л. сол и черен пипер
1/4 ч хрян
1/4 ч зехтин
За зехтина за декориране: 1/4 ч зехтин
3 с.л. нарязан див лук
2 стръка праз, само бялата част, за гарнитура
1/2 ч зехтин
900 г картофи
115 г масло
Подсушете филетата риба, поръсете със сол и черен пипер, след това леко с брашно. Смесете хряна и галетата. Разбийте леко яйцата и добавете водата. Потопете само едната страна на филета първо в яйце и след това в галетата. Запържете месото първо от едната страна след това от страната с кожата. За зехтина за декориране: смесете в блендер 1/4 ч зехтин и дивия лук. Леко запържете праза в зехтин и подсушете ухо върху хартиена кърпа. Сварете картофите до омекване. Отцедете и се поставят в тава във фурната на 190С, докато се поизсушат. (10 - 15 мин.) Намачкайте картофите, като добавяте масло, колкото е необходимо, докато станат на пюре. Поръсете със сол и пипер на вкус. Сложете порция пюре в чиния. Поставете филе риба отгоре. Обградете с декоративния зехтин. Покрийте с праза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ