Регистрация

Берикс с авокадо и салца от физалис

Автор:
петя добрева
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
991
Оцени рецептата

5 доматчета физалис, обелени и едро нарязани

1/4 глава лук, едро нарязан

2 скилидки чесън, обелен

2 чили чушлета, почистени и едро нарязани

1 ч вода

1 с.л. червен винен оцет

1/2 авокадо - белено

1 връзка кориандър, нарязана

Сокът на 1 лайм

Сол

Прясно смлян черен пипер

900 г риба - червен берикс, филета

4 ч.л. сушен риган

Зеленчуков готварски спрей

2 лайма - нарязани на резени

Стръкчета пресен копър

 

Смесете физалиса, лука, чесъна, лютите чушки, водата и оцета в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 15 мин. Прехвърлете твърдите частици в блендер. Добавете авокадото, нарязания кориандър, сока от лайм и 1 с.л. от течността на варенето. Пюрирайте до гладкост, като добавяте още течност, ако е необходимо. Прехвърлете в тенджера, подправете със сол и черен пипер и сгорещете отново през точно преди сервиране. Поръсете рибата от всяка страна с риган, сол и пипер. Намажете тиган с малко мазнина. Запечете филетата до готовност - около 4 мин. от всяка страна. Презентация: Сложете по няколко лъжици от соса в средата на 4 чинии за сервиране и поставете по парче риба отгоре. Подредете резените лайм около место и украсете със стръкчета кориандър. 





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта