Регистрация

Авокадо с пълнеж от пушена риба

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
441
Оцени рецептата

4 твърдо сварени яйца, жълтъците прокарани през сито, а белтъците нарязани

1/4 ч мляко

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1/3 ч растително масло

2 с.л. зехтин

225 г пушена бяла риба

2 бр. узряло авокадо

12 ленти прясна червена сладка чушка

 

В дълбока купа, намачкайте на каша жълтъците и млякото с лъжица или вилица, до образуването на гладка паста. Добавя се 1 супена лъжица от лимоновия сок, захарта и солта. След това налейте растителното масло, по една чаена лъжичка в даден момент и разбивайте хубаво след всяко добавяне, докато се абсорбира преди да добавите още. Добавете зехтина по чаена лъжичка наведнъж, като разбивате постоянно. Разбъркайте останалия лимонов сок в соса и опитайте подправките. С пръсти или с малък нож, отстранете кожата и костите от рибата. Сложете рибата в купа и натрошете ситно с вилица. Добавете нарязания наситно яйчен белтък и соса и разбъркайте леко и внимателно. Точно преди сервиране, нарежете авокадото на половинки. С върха на малък нож, разхлабете костилките и ги извадете. Сложете рибената смес в авокадото като я разделите поравно между тях и оформите леко в центъра. Подредете три ленти от сладки пиперки диагонално върху всяко авокадо и сервирайте веднага. Прави 4 порции.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта