Щрудел от пушена пъстърва на скара и печени ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ябълки, обелени и нарязани на филийки с дебелина около 1 см
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер
225 г пушена пъстърва, накъсана на малки парченца
2 с.л. лук шалот, нарязан
1/4 ч крема сирене, със стайна температура
2 с.л. див лук, нарязан ситно
5 листа кори за баница
1/2 ч масло, разтопено
Сгорещете грила. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете ябълките със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Изпечете на скарата в продължение на 2 минута от всяка страна. Свалете от скарата и нарежете на малки кубчета. В купа смесете ябълките, пъстървата и лука. Обединете сместа с крема сиренето. Добавете дивия лук. Поръсете със сол и пипер. Намажете всеки лист точени кори с разтопеното масло. Намажете 1/3 от точените кори с пълнежа от ябълка и пъстърва. Навийте на руло. Поставете в намазана тава и намажете с останалото масло. Пече се в продължение на 15 минути или докато щруделът стане златисто кафяв. Нарежете диагонално и подредете в чиния. Украсете див лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ