Регистрация

Червен берикс с пармезан

Автор:
яна маринова
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
1070
Оцени рецептата

1/2 ч сухо бяло вино

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. едро смлян червен пипер

3 скилидки чесън, счукан

4 филета червен берикс, по 115 г

1/4 ч брашно

1/4 ч настърган пармезан

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

Зеленчуков готварски спрей

1 1/2 ч.л. зехтин

Резени лимон

 

1. Смесете първите четири съставки в голяма затваряща се найлонова торбичка. Добавете рибата: затворете торбичката и се маринова в хладилника за 30 минути, като се обръща от време на време. Извадете рибата от маринатата; изхвърлете маринатата и зададете рибата настрана.

2. Смесете брашното и следващите три съставки в голяма найлонова торбичка. Добавете рибните филета и запечатайте торбичката; разклатете, за да се покрият филенцата с брашнената смес.

3. Напръскайте голям незалепващ тиган с готварски спрей. Добавете олиото и сгорещете на умерен огън. Добавете риба и гответе шест минути от всяка страна или докато рибата се люспи лесно с вилица. Поднесете с лимона.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта