Регистрация

Хапки от акула в бирена панировка

Автор:
dobrinska
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
1087
Оцени рецептата

Необходии продукти:

1 кг филе от акула или цяла акула (Понякога продават малки цели акули. Можете да си вемете такава и да нарежете на парчета между свръзките на хрущяла. Акулата няма кости, затова е идеална за паниране.)

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. нишесте (картофено, оризово или царевично)

1 ч.ч. бира

3 яйца

сол

растителна мазнина за пърженето

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и нишестето в купа. Добавете 1/2 ч.л. сол. В дург съд разбийте жълтъците. Добавете бирата и след това сухите съставки. Бъркайте докато всички бучки на тестото се разпаднат. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол и прибавете към тестото. С щпатула го бъркайте нежно до хомогенност.

Акулата нарежете през прешлените на парчета с дебелина до 3-4 см. Ако използвате филе, нарежете на късове. Осолете. Сгорещете растителната мазнина в тиган. Топвайте с ръка всяко парче в панировката и пържете до готовност на маслена баня. Трябва да хване златист загар. Ако прегаря бързо, намалете огъня. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

Поднесете с резени лимон и по желание със сос от равни количества майонеза и кисело мляко, в което сте добавили наситнен копър и намачкан чесън. Идеално мезенце става.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта