Регистрация

Филе от сьомга в картофи

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
808
Оцени рецептата

4 филета сьомга, без кожа

Сол и черен пипер

900 г червени картофи

12 с.л. масло

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч лук шалот

6 големи стръка зелен лук, нарязан на филийки

1/2 ч сухо бяло вино

 

Намажете щедро с масло 4 парчета алуминиево фолио с подходящ за филетата размер. Поръсете със сол и пипер. Загрейте фурната до 225 градуса. Настържете картофите и ги смесете с лимоновия сок и лука. Разпределете сместа равномерно върху всяко парче фолио. Поставете филе сьомга върху картофеното легло, поръсва се със сол и черен пипер и се покрива с останалите картофи. Натиснете картофите, след това увийте плътно във фолиото. Поставете в във фурната за 15 минути. Междувременно, смесете шалота, виното и оцета в тенджера. Поставете на умерен огън и варете, докато по-голямата част от течността се изпари. Свалете от огъня и добавете останалото масло. Добавете сол и бял пипер на вкус и оставете на топло място. Преди сервиране, сгорещете грила. Разопаковайте сьомгата и сложете близо до огъня. Изпечете добре, за около 2 минути от всяка страна. Подредете сьомгата в чиния и сервирайте соса отделно.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта