Регистрация

Тайландски рибени кюфтенца с краставична салата

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
14 Sep
|
Видяна:
710
Оцени рецептата

За кюфтенцата:

900 г рибена кайма

1 ч.л. сол

1/2 с.л. червена къри паста

1 яйце

1 с.л. рибен сос

1 ч фино нарязан зелен фасул

2 листа босилек, ситно нарязан

Олио

За краставичната салата:

1 ч краставици, нарязани на филийки

3 лука шалот, нарязани на тънки филийки

1 червено чили чушле, нарязано на филийки

2 с.л. захар

1 с.л. оцет

1 ч.л. сол

1/2 ч гореща вода

 

В кухненски робот, смесете рибата, солта, къри пастата, яйцето и рибения сос до гладкост. Оформете топки от сместа. Прибавете зеления фасул и босилека. Приплескайте всяка топка на кюфтенце с диаметър 5 см Загрейте олиото на умерен огън. Изпържете до златисто. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете с краставичната салата. За салатата: в купа за сервиране, подредете филийките краставица, лук и чили на слоеве. Смесете захарта, оцета и солта. Добавете горещата вода и се разбърква, докато захарта се разтвори. Изсипете върху салатата.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта