Тайландски рибени кюфтенца с краставична салата
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За кюфтенцата:
900 г рибена кайма
1 ч.л. сол
1/2 с.л. червена къри паста
1 яйце
1 с.л. рибен сос
1 ч фино нарязан зелен фасул
2 листа босилек, ситно нарязан
Олио
За краставичната салата:
1 ч краставици, нарязани на филийки
3 лука шалот, нарязани на тънки филийки
1 червено чили чушле, нарязано на филийки
2 с.л. захар
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1/2 ч гореща вода
В кухненски робот, смесете рибата, солта, къри пастата, яйцето и рибения сос до гладкост. Оформете топки от сместа. Прибавете зеления фасул и босилека. Приплескайте всяка топка на кюфтенце с диаметър 5 см Загрейте олиото на умерен огън. Изпържете до златисто. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете с краставичната салата. За салатата: в купа за сервиране, подредете филийките краставица, лук и чили на слоеве. Смесете захарта, оцета и солта. Добавете горещата вода и се разбърква, докато захарта се разтвори. Изсипете върху салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ