Регистрация

Табуле с омар и босилек

Автор:
lubo
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
626
Оцени рецептата

3/4 чаша пилешки бульон

1 супена лъжица масло

1/4 чаена лъжичка сол

3/4 чаша кус-кус

1/2 чаша босилек, пресни листа, наситнени

1 скилидка чесън, счукан

3/4 чаена чаша зехтин

1/4 чаена лъжичка сол

2 омара

1 домат, обелен, без семената, нарязан на кубчета

1 краставица, обелена, без семената, нарязана на кубчета

2 супени лъжици лимонов сок, пресен

 

В тенджера, сложете пилешкия бульон, маслото и първата 1/4 чаена лъжичка сол. Течността се оставя да заври и след това тенджерата се сваля от котлона. Добавете кус-куса, покрийте с капак и оставете да престои в продължение на 5 минути. Прехвърлете кус-куса в стъклена купа и оставете да изстине.

В малка купа сложете босилека, чесъна, зехтина и втората 1/4 чаена лъжичка сол. Смесете съставките заедно и оставете соса настрана.

Сложете голям съд с вода да заври на силен огън. Добавете омарите и оставете да се охладят.

Извадете месото на омарите от опашките и щипките. Нарежете месото на парчета.

В средно голяма купа сложете парчетата омар и 6 супени лъжици от босилеково-маслената смес. Разбъркайте съставките заедно, така че омарът са се покрие добре. Заделете.

В друга купа, сложете охладения кус-кус, доматите, краставиците, лимоновия сок и останалата част от босилеково-маслената смес. Разбъркайте съставките заедно.

В центъра на всяка чиния за сервиране, поставете купчинка от кус-куса и подредете парчетата омар по ръба.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта