Сьомга с песто сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. лимонов сок
3 с.л. оризов оцет
3 с.л. светъл соев сос
2 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. натрошен съчуански пипер
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 с.л. сухо шери
1 с.л. сусамово олио
2 ч.л. смлян пресен джинджифил
2 с.л. фъстъчено олио
450 г сьомга филе, нарязано на 1-2 парчета
1 с.л. царевично нишесте
2 скилидки чесън, обелен и счукан
2 с.л. наситнен зелен лук
1 с.л. наситнен кориандър
В малка купа смесете лимоновия сок, оризовия оцет, 2 с.л. светъл соев сос, захарта, солта, съчуанския пипер и черния пипер. Заделете. В отделна купа смесете останалия соев сос, шерито, сусамовото олио и 1 с.л. джинджифил. Втрийте сместа в рибата и мариновайте за поне 20 мин. Напълнете голяма тенджера с водата и оставете да заври. Сложете един слой фолио на решетка за задушаване на пара. Намажете фолиото със сусамово олио. Сложете сьомгата отгоре и поставете върху врящата вода. Покрийте и задушете сьомгата до светло розово. В малка купа смесете царевичното нишесте с 1 с.л. студена вода. Сложете тиган на умерено-силен огън. Добавете 1 с.л. фъстъчено олио. Когато се сгорещи, добавете останалия джинджифил и чесън. Запържете в продължение на 15 секунди, след това добавете сместа с лимонов сок. Оставете бавно да заври, добавете лука и магданоза, след което прибавете малко количество от сместа с царевично нишесте леко да се сгъсти сосът. Отстранете от огъня. Когато рибата е готова, я извадете, заедно с фолиото. Плъзнете я в чиния. Полейте със соса. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ