Регистрация

Сьомга с джинджифилова глазура

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
653
Оцени рецептата

4 котлета сьомга, по 200 г

Сол

За джинджифиловата глазура:

2 с.л. настърган джинджифил

2 с.л. чесън, счукан

2 с.л. наситнен зелен лук, само бялата част

2 с.л. фино нарязан пресен кориандър

1 с.л. лют чили сос

1/2 ч оризов оцет

1/4 ч мирин или сухо шери

2 с.л. сос хойсин

1/2 ч пилешки бульон

1 с.л. растително масло

 

Загрейте фурната до 225 градуса. Пригответе глазурата: Смесете всички продукти в тенджера и оставете да заври. Гответе на слаб огън за 30 сек. и отстранете от огъня. Оставете да се охлади на стайна температура. Сгорещете олио в дълбок тиган докато запуши. Поръсете сьомгата със сол. Запържете до златисто кафяво от едната страна. Обърнете и гответе още 3 мин. Намажете с глазурата. Изпържете за още 1 мин. Сервирайте с картофено пюре.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта