Сьомга с джинджифилова глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 котлета сьомга, по 200 г
Сол
За джинджифиловата глазура:
2 с.л. настърган джинджифил
2 с.л. чесън, счукан
2 с.л. наситнен зелен лук, само бялата част
2 с.л. фино нарязан пресен кориандър
1 с.л. лют чили сос
1/2 ч оризов оцет
1/4 ч мирин или сухо шери
2 с.л. сос хойсин
1/2 ч пилешки бульон
1 с.л. растително масло
Загрейте фурната до 225 градуса. Пригответе глазурата: Смесете всички продукти в тенджера и оставете да заври. Гответе на слаб огън за 30 сек. и отстранете от огъня. Оставете да се охлади на стайна температура. Сгорещете олио в дълбок тиган докато запуши. Поръсете сьомгата със сол. Запържете до златисто кафяво от едната страна. Обърнете и гответе още 3 мин. Намажете с глазурата. Изпържете за още 1 мин. Сервирайте с картофено пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ