Регистрация

Сьомга с вино

Автор:
yordanka
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
675
Оцени рецептата

680 г филета сьомга

2 с.л. мазнина

6 с.л. масло или маргарин

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч.л. листа риган

1/2 ч.л. листа мащерка

1 ч.л. естрагон

2 с.л. лимонов сок

1/2 ч вино Марсала

 

Нарежете филетата на еднакво големи парчета от по 3-4 см. Запържете сьомгата в сгорещената мазнина на умерен огън, като обръщате внимателно. Извадете месото от тигана и заделете на топло. Деглазирайте тигана с малко вино и изстържете остатъка от тигана върху рибата. Междувременно, в малка тенджера, разтопете маслото и добавете чесъна и подправките. Гответе, като се разбърква над средно слаб огън, в продължение на 2-3 минути, за да се извлекат ароматите. Махнете от огъня и добавете виното и лимоновия сок. Изсипете соса върху рибата в тавичка. Пече се на 200 градуса в продължение на 10 минути. Сервирайте върху ориз, полято със соковете от тавата.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта