Регистрация

Сушена риба Виченца

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
886
Оцени рецептата

450 г сушена риба треска, без кожа и без кости

2 пресни аншоа, безсолни, без кожа и без кости

2 скилидки чесън, нарязан

Сол (много малко)

1/4 с.л. прясно настърган пармезан

1 1/4 ч лук, нарязан

1 ч мляко

2 ч зехтин

Прясно смлян черен пипер

 

Сотирайте лука в зехтина, докато стане прозрачен. Ако се използва подсолена сушена риба, предварително се накисва в студена вода в продължение на най-малко 24 часа и парчетата се измиват под течаща вода поотделно на всеки 8 часа. В купа, смесете магданоза, чесъна и аншоата. С вилица, разпределете сместа върху всяко парче риба, поръсва се със сирене и се навива на руло. Нарежете на парчета от около 4 см широчина и покрийте с брашно, смесено с малко сирене и черен пипер. Изтръскайте излишното. Сложете рибата в намаслена плитка тава и покрийте със сотирания лук. Подправете със сол и черен пипер, добавете млякото и се пече във фурна, предварително загрята до 140°С за 4 часа, като се обръща от време на време и се добавя зхетин, ако е необходимо. Извадете от фурната, поръсете с още магданоз и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта